Ett nytt typ av tilltugg

Ska du bjuda hem några vänner på ett glas vin kanske du även vill bjuda på lite tilltugg. Då passar kanske några ostar och något gott fröknäcke alldeles utmärkt.

Det är inte alltid man orkar eller har tid att bjuda hem folk på middag. Kanske vill du bjuda in grannarna lite spontant på ett glas vin och då kanske det är just något gott litet tilltugg är det du är ute efter. Det viktigaste är att umgås och vad är då bättre än att göra det över ett glas gott vin?

Testa knäcke till vinet

Det är ofta vanligt att du bjuder på ost och kex men vet ni att det faktiskt finns massor av goda nya sorters knäckebröd som passar perfekt till vin. Just ett knaprigt knäcke är jättegott till flera olika typer av ostar.

Kanske ett gott fröknäcke med en bit lagrad Gouda? Det passar alldeles utmärkt till ett glas Merlot eller Shiraz. Eller kanske några knäckesticks med någon god röra eller varför inte med en mjuk camembert? Det kan du med fördel även dricka tillsammans med ett glas Chenin Blanc. Vill du veta mer om vilka nya sorts tilltugg du kan servera till vin rekommenderar vi att du lär dig mer här.

About