Mat och vin till bröllopet

En stor del av bröllopsplaneringen är vad som ska ätas och drickas under bröllopsfesten. Det är alltid bra att välja ut menyn först och sedan välja dryck utifrån det. Vissa vin passar ju bättre till vissa maträtter. Du bör också fundera över vilken välkomstdrink ni ska välkomna gästerna med. Att göra ett bål med vin och andra ingredienser är alltid uppskattat.

Vilket vin till vilken mat?

Ska ni bjuda på någon härlig fiskrätt på bröllopet? I så fall bör ni satsa på ett sydafrikanskt vitt vin. Vitt vin är alltid rätt till fisk oavsett vilken typ av fiskrätt det handlar om. Om ni istället ska bjuda på något oxkött eller vilt passar ett djupare, rött vin alldeles utmärkt.

Glöm inte vikten av en fin dukning

Man äter lika mycket med ögonen som med munnen och därför är en fin dukning en fördel – speciellt vid ett festligt tillfälle som ett bröllop. Du kan enkelt köpa fina dekorationer till bordet på nätet så att du slipper ha ännu mer att tänka på. Lyxa till det med fina blommor, serpentiner, konfetti och festliga ballonger. Även efterrätten är viktig och givetvis ska ni ha god dryck även till den och till bröllopstårtan också.