Utrusta ditt kök på bästa sätt

När du inreder ditt kök vill du att det ska reflektera din personlighet. Kanske du tycker om när det är enkelt och strikt eller har du istället ett visst tema som du vill gå efter? Du hittar en trevligt utbud på nätet där du kan välja mellan en massa roliga köksgrejer.

Inred med vackra textilier

Om du vill hålla ett visst mönster genom hela köket kan du använda det i alla textiler i köket. Allt från gardiner och dukar till och kökshanddukar och grytlappar. Du kan välja mellan till exempel linnetyger, indiska tyger eller olika retrotyger. Om du råkar hälla rödvin på dina textilier skall du snabbt hämta hushållspapper eller en trasa och låta vinet suga in sig i pappret. Upprepa tills all vätska är borta och strö sedan salt där fläcken var.

Kärl för matlagning

Som kärl kan du exempelvis välja emalj, ett hållbart material som hindrar att kärlet rostar. Det går att använda på alla slags spisar, men dock inte i mikrovågsugnen. Du kan tillreda maträtterna på lägre temperatur och på så vis spara energi. Det finns emaljprodukter från muggar till ugnsformar och ljushållare. För vinkvällen kan du välja glasunderlägg och ostbricka. Det finns en massa olika storlekar och med olika mönster, det är bara att välja vilka tilltalar dig.