Chilifrukten är en underskattad ingrediens

Chili är någonting som används väldigt flitigt i det mexikanska köket. Man använder chili främst för att få fram de kryddiga smakerna och heta maträtter men de används även för att erbjuda sötma i en maträtt utan att ha med socker. Chilifrukten är väldigt mångsidig vilket är en av anledningarna till att den är otroligt populär att använda inom matlagning.

Använd riktig chili

Att använda sig av chilipeppar har blivit populärt här i Sverige när man vill få till en het smak i matlagningen. Det är dock inte alls samma sak som att använda sig av färsk eller torkad chili. Genom att använda sig av riktig chili i matlagningen så ser man till att få en genuin het kryddning som verkligen får en stor effekt i slutändan när det gäller hur maten smakar. Du kan till och med beställa online så det finns verkligen ingen anledning att inte använda sig av riktig chili i matlagningen.

Recept på riktig chili och vin som passar till

Svenskar älskar att göra chili con carne med köttfärs trots att klassisk chili con carne ska innehålla riktiga köttbitar. Detta gör att det kan låta lite tråkigt när du får ytterligare ett recept på chili framför dig. Men detta är en helt annan upplevelse då det är en högrevschili som alltså är skapad på det traditionella mexikanska sättet. Receptet finns tillgängligt på svenska på ICA kurirens hemsida.

Trots att en klassisk chilirätt bäst avnjuts med öl om du frågar en person som kommer från Mexiko så finns det ett par olika viner som även passar bra ihop med starka maträtter. Det som är viktigt att tänka på är att välja ett vin som har stark karaktär, helst rödvin med fruktiga toner som trivs bra tillsammans med hettan från chilin. Ett exempel på ett bra vin att avnjuta tillsammans med högrevschilin är Alamos från Malbec, ett rödvin med fruktiga toner.

About