Ost och vin i kombination

Det är väl ingen större nyhet att ost och vin i kombination är en höjdare. Vi har våra smaklökar och vi gillar olika smaker. Rött vin är hos de flesta det vins som man dricker tillsammans med goda ostar, men även vita viner kan passa utmärkt.

Något som det pratas om just vid provning av ostar och vin är att desto mer smak en ost har ju fylligare vin kan behövas. Vita viner kan passa bäst till feta och de mildare ostarna på brickan. Det kan experimenteras en del också för att utmana smaklökarna. Det kan vara trevligt att få uppleva nya spännande smaker både med ost och vin.

Ordna provning själv går ju alldeles utmärkt, fråga din osthandlare om vad som kan passa till olika viner. De brukar ha rätt så bra koll. Eller tvärtom, prata med personal på systembolaget om viner som kan tänkas passa till de ostar du köpt. Du få bra förslag på viner som kan passa de ostar som du handlat hos din lokale osthandlare. Det kan vara svårt att veta om man inte har så stor erfarenhet.

Åka iväg på ost och vinprovning är ett sätt att lyxa till det lite speciellt. Det som ligger närmast är en ost och vinprovning i Gävle under hösten 2017. Då provningen är förlagd till Elite Hotell så bokar du naturligtvis övernattning i Gävle om du inte bor i staden. Gävle har mycket att erbjuda förutom ett trevligt hotell. Kanske kan det vara någon trevlig konsert vid gasklockorna.

Kolla upp med dina vinvänner om detta kan vara något för er att åka på, oktober verkar vara fullbokade provningar för ost och vin, men i november så kan det finnas platser kvar. Så snabba på att boka för en ultimat smakupplevelse med ost och vin och skönt boende på hotell. Vi hoppas ni får en trevlig upplevelse i Gävle.

About