Prova något annorlunda

Gillar man viner så kan det vara roligt att prova något annorlunda, kanske Spanska viner kan passa till något gott som ska lagas på lördag? Det finns fantastiska viner som är värda att prova och om man undrar så kan man ta sig till någon restaurang för att testa hur vinet fungerar till något ätbart som beställs in.

Man kanske inte reflekterar på detta men det finns alla möjligheter att testa viner på restauranger runt om i vårt land. Varför inte välja att prova ett glas vin från Chile, beställ ett glas Rosario Sauvignon Blanc på någon av stadens ställen eller ett glas Miguel Torres Vina Sol från det soliga Spanien. Passa på att beställa in Tapas eller något annat gott till vinet.

Gör er egna vinprovning och testa lite olika viner från olika länder på den lokala krogen eller någon annan populär restaurang. När ni hittat er favorit så är det enkelt att söka på Systembolag för att se om det vinet finns i ordinarie sortiment eller om ni blir tvungen att beställa. Om vinet är gott så är inte det något större problem om ni måste beställa och vänta några dagar innan flaska finns hemma.

Är det ett exceptionellt gott vin så kanske ni till och med beställer mer än en flaska, en kartong så räcker det betydligt längre och ni kan njuta av det vinet vid flera middagar hemma vid. När vinet är slut så är det bara att ge sig ut på en restaurangrunda igen och prova nya viner.

About